24 Kasım 2013 Pazar

Örümcek Ağı Dövmesinin Anlamı

Örümcekler genellikle ürkütücü ve kendi ağını kendi hazırlayan hayvanlardır. İslam dinine göre örümcek bereketi temsil eder ve örümceklere zarar verilmesi istenmez. Örümcek ağı ise, bulunduğu eve bereket ve uğur getirildiği düşünülür.
Örümcek ağı, örümceklerin kendilerinin büyük emekler ile ördükleri iplik bütünüdür. Örümcek ağı dövmesi genellikle hapishanede yaşayan kişilerin yaptırdığı dövme çeşididir. Dirsek ve omuzlara yapılan örümcek ağı dövmesi kişinin hapishanedeki hayatını yansıtır. Hapishanede geçireceği zaman sayısına bağlı olarak dövmeye motifler eklenir. Günümüzde değişik amaçlar ile de örümcek ağı dövmesi yapılmaktadır. Örümcek ağı dövmesinin kişinin kaderini kendi çizdiği ve ağların boyutu ve dağılımı ise hayatında yaşadığı önemli olaylardan esinlenilir. Bu dövme kızlar ve erkekler tarafından tercih edilmektedir. Ensede yapılan örümcek ağı dövmesi, omuzlara doğru uzayarak estetik görünüm verebilir. 3Üç boyutlu dövme seçeneği ile de uygulanabilen örümcek ağıdövmesi gerçekçi görünümü ile etrafınızdakileri şaşırtabilir.
Örümcek ağı dövmesi yaptırmadan önce kendinize ait hayatınızda yaşadığınız önemli durumları da düşünmeniz gerekir. Dövme yaptıracağınız tarih sonrası için ise ağların geniş tutulması kaderinizi sizin belirlediğinizin göstergesi olarak simgelenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder