24 Kasım 2013 Pazar

Çapa Dövmesinin Anlamı

Çapa denizde gemilerin dalga ve akıntıya karşı sürüklenmesini engelleyerek suya bırakılan çengel uçlu ağır demir araçtır. Çapa denizciler arasında yaygın bir tabirdir.
Çapa dövmesi geçmiş yıllarda genellikle denizcilik ile uğraşan kaptan veya miçoların yaptırdıkları model idi. Denizciler, kaybettikleri denizci arkadaşlarının anısına koluna çapa dövmesi yaptırırdı. Ayrıca gençliğinde denizcilik ile uğraşmış ve deniz sevdasını yüreğinde barındıran kişiler, kendilerini yansıtması için çapa modelini dövme olarak uygulatırdı. Çapa dövmesi estetik açıdan da güzel olduğu için bugün de kullanımı çok yaygındır.
Günümüzde çapa dövmesini umudunu kaybetmiş ve kendini sineye çeken insanlar da yaptırmaktadır. Renkli veya renksiz uygulanan çapa dövmeleri, eşlik ettikleri diğer motifler ile farklı imajlar yaratabilirler. Örneğin çapa dövmesinin altında yer alan kırık bir kalp, aşktan yaralanmış bir kişiyi anlatabilir. Çapa dövmesinin diğer bir anlamı da kırılmış bir kalptir. Umudunu yitiren ve kalbi kırık kişilerin tercih ettiği çapa dövmesi genellikle kola veya bacağa yaptırılmaktadır. Yaptırmak istenilen çapa modeli farklı tasarımlar ile buluşarak umudunuzu yitirmenize neden olan figürleri ortaya çıkarabilir. Bazı inanışlara göre kalbi kırılmış ve umudunu yitirmiş kişiler kendilerini yeni bir hayata başlatmak için çapanın ucuna yitirdikleri anlamları da simgelerler. Bu uygulama kendilerine yeni hayatlarında güç verir ve yeni hayatlarına daha iyi başlamaları inancını yansıtır.
Uygulanacak çapa dövmesi için dövme sanatçınız ile konuşarak farklı ve sizi anlatan simgeler de ekleyebilirsiniz. Çapadövmesi için seçeceğiniz model ise rengi ve boyutu açısından sizi yansıtacağı için detaylı bir araştırma yapmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder